Dierama dracomontanum5.jpgDierama dracomontanum


Dierama is een Afrikaans geslacht in de Iridaceae en wordt gevonden in sub-Sahara van Afrika. Er zijn 44 bekende soorten en de meeste daarvan zijn te vinden in de oostelijke bergachtige regio's van Zuid-Afrika. Dierama dracomontanum is een groenblijvende plant en heeft lang, smal taai vezelig loof en hangende klokvormige roze bloemen. De onderstam is een knol die van onderen wortelt met wortels van het afgelopen seizoen die niet altijd geresorbeerd zijn. Bloemen worden bestoven door bijen en in zaad zijn de planten ook heel opvallend.  Wij hebben nu de soort  Dierama dracomontanum verkregen uit zaad en deze is inheems op de Drakensberg in Zuid-Afrika, waar het groeit in grasland, soms dominerende berghellingen.  


Verzorging:

Volle zon, zandgriond of rotstuin, goede drainage.


Vermeerderen:

Om deze plant te verkrijgen uit zaad, zaai de zaden in een goed gedraineerde mix en bedek ze met een dunne laag van het medium. Enkele soorten op grote hoogte is koude stratificatie nodig. In het algemeen zal zaaien tijdens de vroege lente de zaailingen voldoende warmte geven om te ontkiemen. Tijdens de groei houden de zaailingen niet van uitdrogen. Af en toe bemesten met een verdunde meststof is gunstig. Zaailingen profiteren van een diepe pot omdat ze hun verdikte, vlezige wortels diep in de pot sturen.


Winterhard:

De plant zal winterhard zijn, maar toch is het raadzaam om de plant in een lange koude winter af te dekken.


Verkrijgbaarheid:

Hessenhof

Jagertjeshof

Coolplants


2018 Update: Wij hebben deze plant nu in de tuin sinds het voorjaar van 2018. Onze plant staat op de halfschaduw in zandgrond met een goede drainage.

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina