Bezoek uit Engeland

Op 23 juni 2013 kregen wij in Schoonebeek bezoek van Dr. John Purse uit Kent. Dr John Purse staat in de UK bekend als de Eucalyptus expert en is ook expert op het gebied van het kruizen van de Eucalyptus en enkele andere planten, om zo weer een nieuwe soort te creëren. De reden van het bezoek was mijn zeldzame Leptospermum namadgiensis die op het moment van schrijven (24-06-13) in bloei staat. Deze zeldzame Australische struik is iets meer dan 20 jaar geleden voor het eerst ontdekt in Australië en heeft in Schoonebeek maar ook in Noord Amerika bewezen zeer winterhard te zijn.


Als we naar de bloei kijken zijn er natuurlijk veel mooiere soorten dan de Leptospermum namadgiensis, alleen die zijn dan weer niet winterhard. U begrijpt vast waar ik heen wil. Dr. Purse wil proberen om een Leptospermum te creëren die winterhard is en bijv. rood of roze bloeit. Iets was op dit moment niet bestaat. Alle Leptospermums die redelijk tot volledig winterhard zijn, bloeien wit.
Dr. Purse heeft pollen verzameld van mijn plant en wil die inbrengen bij een plant die rood bloeit en over een jaar of 5, 6 weten wij of het gelukt is of niet. Voor ons was het erg bijzonder dat iemand helemaal uit Engeland naar Schoonbeek reist, enkel voor wat pollen. Wij hebben een hele leerzame en plezierige dag gehad.Hier vind u meer info over het werk van John Purse: http://www.primabio.co.uk/


Foto boven: Dr John Purse zoekt geschikte bloemen waar hij pollen uit kan verzamelen

Foto rechts boven: Dr Purse is bezig met het selecteren van de pollen

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina