Brachyglottis (Asteraceae)


Brachyglottis is een geslacht van bloeiende planten uit de Asteraceae familie die inheems zijn in Nieuw Zeeland en Tasmanië. BrachyglottisDeze plant is nauw verwant aan de Olearia. De bloeiperiode is van juni tot augustus en hij bloeit met gele bloemen. Wij hebben de Brachyglottis ‘Sunshine’ in de tuin en die wordt 50 tot 70 cm hoog en 70 tot 100 cm breed. De soort Brachyglottis ‘Sunshine’ heeft bij ons nooit schade gehad na de winter en is winterhard. Een andere soort Brachyglottis monroi en die is in alle opzichten kleiner dan de ‘Sunshine’ en schijnt winterhard te zijn in Canada en in de UK. Dus misschien bij ons ook wel?  


Hier vind u een overzicht van Brachyglottis soorten uit Nieuw Zeeland. Dan krijgt u een idee wat voor soorten voorkomen in Nieuw Zeeland.


Verzorging:

Zon of een plekje in de halfschaduw, goed gedraineerde grond, beschermen tegen de uitdrogende oostenwind.


Stekken:

Door middel van half verhoute stekken in de zomer of het oppotten van worteluitlopers.


Zaaien:

Oppervlakkig zaaien


Winterhard:

Brachyglottis `Sunshine` is bij ons winterhard en heeft nooit schade gehad, als het langdurig koud blijft, kan je de plant afdekken met vliesdoek.


Verkrijgbaarheid:

Brachylgottis ‘Sunshine’ is te koop in Nederland en België, u kunt hem oa. kopen bij de volgende kwekerijen: Esveld, Rein en Mark Bulk, Aqua Botanica (België)


Update:

In het voorjaar van 2014 heb ik Brachyglottis rotudifolia aangeplant. Waarschijnlijk heeft de plant veel te droog gestaan want hij is in dezelfde zomer doodgegaan.

Artikelen

Albizia coreana

Acacia`s uit Amerika

Australasian plant society UK

Bezoek uit Engeland

Blog

Faq (coming soon)

Foto`s van  onze exoten

Geschiedenis van Tropische-tuin

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

Rootmaker

Zelf Callistemon kweken uit zaad


Ga naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina