Cephalotaxus lanceolata (Cephalotaxaceae)


Cephalotaxus is een geslacht van coniferen bestaande uit 11 soorten. De soort is endemisch voor Oost-Azië. De soorten zijn groenblijvende struiken en/ of kleine bomen. Ze kunnen onder gunstige omstandigheden een hoogte bereiken van 1 tot 10 meter (zelden tot 20 meter).De soort die wij hebben in onze tuin hebben ‘Cephalotaxus lanceolata’ is een synoniem voor Cephalotaxus fortunei var. lanceolata. Deze zeer zeldzame conifeer kan in zijn natuurlijke omgeving een boom worden met een maximale hoogte van 20 meter. Is inheems in Birma en Noord-West Yunnan op 1900 meter (Gongshan Drungzu Nuzu Zizhixian). Hij kan in de volle zon, maar groeit ook in de diepe schaduw.


Verzorging:

Volle zon, maar deze plant kan ook in de diepe schaduw. Eenmaal gesetteld kan de plant goed tegen droogte. Heeft -20C in Frankrijk zonder enige schade overleefd.


Stekken:

Halfverhoute stekken.


Zaaien:

De zaden hebben koude stratificatie nodig en dat kan bereikt worden door de zaden 12 weken in de koelkast te plaatsen in een zaaimedium van 50% turf en 50% perliet of 50% vermiculiet). Meer informatie leest u hier


Winterhard:

Cephalotaxus lanceolata is winterhard bij ons in de tuin.


Verkrijgbaarheid:

Hulsdonk


Update:

Deze conifeer is een bedreigde soort in China.
Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina