Fabiana imbricata ‘violacea’ (Fabiana imbricata ‘violacea’ Solanacae)


Deze Chileense exoot is geïntroduceerd in cultuur in 1854 en daarna weer in de vergetelheid geraakt. Toch raar om te lezen dat deze exotische struik tot dezelfde familie behoort als de tomaten plant en de aardappel plant. De plant houdt van een standplaats op de volle zon en staat het liefst in arme droge grond. Onze plant is in het voorjaar van 2014 aangeplant.


Verzorging:

Volle zon, arme grond


Stekken:

Halfverhoute stekken

Zaaien:

Geen ervaring met het zaaien van Fabiana imbricata ‘violacea’


Winterhard:

Deze plant is al jaren winterhard in de EH. Lohbrunner garden in Vancover, Canada. Daarom vermoed ik dat hij dan bij ons ook winterhard zal zijn.


Verkrijgbaarheid:

Waarschijnlijk niet te koop in Nederland.Update 15/11/2017


Als tuinman zult u het vast wel kennen dat bepaalde planten te dicht op elkaar groeien en dat de ene plant maar een ander plekje moet krijgen in de tuin, zodat hij meer de ruimte krijgt. Dat had ik ook met deze plant, ik heb hem verplaatst in de tuin zodat hij alle ruimte had om mooi te groeien. Een maand later was de plant helemaal bruin geworden en was helaas dood gegaan. Dus een wijze les met Fabiana is om gelijk een goede standplaats uit te zoeken waar hij genoeg ruimte heeft om te groeien. Ik ga deze plant zeker nog een keer proberen omdat ik er van overtuigd ben dat hij winterhard bij ons is op een beschutte plek.

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina