FAQ


Heeft u een kwekerij en kunnen wij planten bij u kopen?

Nou het begint misschien steeds meer op een kwekerij te lijken, maar ik heb geen kwekerij. In principe kweek ik puur voor mijzelf en het komt wel eens voor dat ik wat planten over heb die ik dan verkoop, maar dat is dan vaak aan het einde van het seizoen.


Kunnen wij  uw tuin bezoeken?

Als u onze tuin een keer wilt bekijken dan is daar mogelijkheid voor.


Waarom schrijft u zoveel over Australische planten?

Veel Australische planten worden beschouwd als niet winterhard, vaak omdat men er gewoon maar vanuit gaat dat er weinig tot geen winterharde of zeer vorsttolerante planten uit Australië komen. Omdat wij met succes veel Australische planten hebben uitgeprobeerd en ook in bloei krijgen, probeer ik deze planten te promoten op mijn site.


Planten kweken in Rootmaker of Airpot potjes is dat geen pure geldklopperij, de standaardpotjes voldoen toch ook?

De bevindingen hier zijn dat de planten die je kweekt in deze rootmakerpotten, sneller groeien, sterker en gezonder zijn en soms ook veel sneller in bloei komen. De planten gekweekt in deze potjes settelen zich ook veel sneller in de tuin. Een Eucalyptus die gekweekt is in deze potten zal niet snel omwaaien in een zware storm, terwijl dat met Eucalyptussen die gekweekt zijn in normale potjes maar dat de vraag is of deze blijft staan na een zware storm.


Hoe komt u zo als hobbyist aan uw kennis over exotische planten?

Ik heb enorm veel geleerd van een paar goede planten vrienden in binnen en buitenland. Verder mag ik erg graag lezen over exotische planten en daar is het internet uitermate geschikt voor. Het boek ‘Australian plants and their cultivation in Europe’ is een enorm goed goed boek die vol staat met zeer goede informatie.
Artikelen

Follow us on Facebook

Australische acacias

Australasian plant society UK

Lagerstroemia

Eucalyptus

Albizia

Foto`s van  madeira

Geschiedenis van Tropische-tuin

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

Rootmaker

Grevillea

Hakea