Fuchsia magellanica (Onagraceae)

Deze Fuchsia is inheems in Argentinië en Chili en wordt beschouwd als de meest winterharde Fuchsia die er is. De plant bloeit in het vanaf begin juli tot soms wel eind november. De rode bloemen zijn in zijn natuurlijke omgeving aantrekkelijk voor kolibries. Het is mij in de winter van 2012/2013 niet gelukt om deze Fuchsia over te houden en de plant is weer uitgelopen vanuit de grond in het voorjaar. Door de zachte winter staan onze fuchsia`s op het moment van schrijven (10-01-2014) nog in blad.


Verzorging:Fuchsia magelanica eigen kweek.jpg

De standplaats van Fuchsia magellanica dient zonnig te zijn, maar kan ook in de halfschaduw. Verder houdt de plant van een goede drainage en een luchtige grond.


Stekken:

Fuchsia magellanica is een makkelijk te stekken plant. Neem stekken van ongeveer 8 cm met ongeveer 4 blaadjes eraan. Maak een wond onderaan de stek en doop de stek in een stekgel of stekpoeder. Pot de stek op in een zaaimix en zet de stekken in een kasje of trek een plastic zak over de pot. De stekken kunnen binnen 2 weken wortelen.

Zaaien:

Alhoewel het ook makkelijk is om deze Fuchsia te zaaien, heeft stekken de voorkeur als men de karakteristieke eigenschappen van de plant wilt behouden.

Winterhard:

In warme gebieden zal de plant bladhoudend zijn, maar bij ons in Nederland zal de plant in een koude winter tot aan de grond afsterven en in het voorjaar weer uitlopen vanuit de grond. De plant is geheel winterhard.


Verkrijgbaarheid:

Esveld en heel veel andere kwekerijen.


Update

In het najaar van 2013 heb ik 3 Fuchsia magellanica planten in de tuin gezet en in een groepje bij elkaar gezet.

Op deze pagina vindt u een interessant Nederlands artikel over winterharde Fuchsia`s

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina