maurits de vriesGeschiedenis van Tropische-tuin.nl

Mijn naam is Maurits de Vries (20-04-1977) en ben sinds 2005 bezig met exotisch tuinieren. Ik houd mij nog niet zolang bezig met tuinieren en tropische planten, het is eigenlijk begonnen toen wij zijn verhuisd van een flat naar een vrijstaande woning met een redelijke grote tuin. In het begin hadden wij bijna alleen maar gras en haast geen planten in de tuin. Nadat wij op vakantie naar het Griekse eiland Corfu zijn geweest en daar een schitterende Albizia in bloei zagen, wou ik graag ook zo'n exotische boom bij ons in de tuin. Eerst dacht ik dat zo iets hier onmogelijk was omdat wij veel minder zon hebben dan in het Middellandse-Zeegebied en het hier in de winter soms  behoorlijk koud kan worden. Maar na lang zoeken en speuren op internet kwam ik genoeg informatie tegen over winterharde albizia`s dat ik het erop wou wagen. Van het een kwam het ander en zo kreeg ik elk jaar steeds meer tropische planten in de tuin.

Met de nodige bescherming is in ons koude kikkerlandje behoorlijk wat mogelijk alleen moet men wel weten welke soorten aangeplant moeten worden. Om even een voorbeeld te geven, er bestaan ongeveer 700 verschillende soorten Eucalyptus bomen, waarvan er een handje vol redelijk tot volledig winterhard is. Door middel van deze site wil ik u graag van advies voorzien welke exotische planten soorten het beste aangeplant kunnen worden. Als u een keer iets speciaals in de tuin wilt hebben, moet u eens kijken op de links pagina, daarop staan genoeg verwijzingen naar kwekers die hele onbekende winterharde exoten aanbieden. De afgelopen winter heeft bewezen dat veel exotische planten veel meer vorst verdragen dan men eerst dacht.

Deze site is voor mij ook bedoeld als een soort logboek waarin ik elk jaar veranderingen vermeld of de exoten wel of niet aanslaan, of ze schade hebben opgelopen in de winter, of ze in staat zijn om in ons klimaat tot bloei te komen. Ik probeer op mijn site zoveel mogelijk eigen foto's te plaatsen, maar soms geeft een klein net aangeplant plantje niet een goed duidelijk beeld, daarom staan op mijn site ook foto's hoe volgroeide plantenalbizia eruit zien. In 2009 ben ik begonnen met het zelf zaaien en stekken van exotische planten, dit kunt u ook allemaal terug lezen op de site. Verder ben ik lid geworden van de Australasian plant society UK, dit geeft mij de kans om zaden te bestellen van hun uitgebreide zadenlijst. Ook is bij deze plantengroep zeer veel kennis aanwezig omdat ze al meer dan 30 jaar aan het experimenteren zijn met Australische planten in Engeland. Ik wens u plezier op mijn website en als u vragen heeft over een bepaalde exotische plant dan kunt u altijd een e-mail sturen  of een berichtje schrijven in het gastenboek (met email-adres)


Maurits de Vries

Foto boven: Door deze Albizia op Corfu is de hele passie voor exotische planten begonnen.

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina