Lantana miss hufflantana33.jpg

Veel  mensen denken dat Lantana niet kan in ons klimaat maar de selectie miss huff hebben wij al wat jaartjes buiten in de volle grond staan. Het is moeilijk om de plant over te houden na de winter, alleen in een hele milde winter kan de plant bovengronds overleven. Maar de plant loopt in het voorjaar altijd weer razendsnel uit vanuit de grond. Lantana behoord tot de Verbenaceae het geslacht omvat meer dan honderdvijftig soorten groenblijvende struiken en vaste planten. De selectie ‘Miss Huff’ die wij in de tuin hebben is geïntroduceerd door Goodness Grows Nursery in Georgia, Amerika. Het is waarschijnlijk de meest winterharde Lantana  en deze heeft in Amerika -20C overleefd.


Verzorging: Lantana staat graag op een (beschut) plekje in de volle zon, in zandgrond met een goede drainage


Stekken: Met de afgeknipte scheuten kan worden gestekt. Zet ze in potjes met zanderige grond, waarin ze snel wortels zullen vormen. Als de stekken flink beworteld zijn, kunnen ze opnieuw worden opgepot (Bron: Neerlands tuin).


Zaaien: Lantana zaaien kan in januari - februari in een kamerkasje bij een temperatuur van 20C, nadeel van zaaien is, dat het kiempercentage nogal laag is (Bron Neerlandstuin) .


Winterhard: Lantana miss huff is volgens Amerikaanse websites winterhard tot -20C.


Verkrijgbaarheid: Het is mij onduidelijk of Lantana miss huff in Nederland te koop is, onze plant hebben wij gekocht in Amerika


Update 20/11/2017: Deze Lantana is tot heden winterhard bij ons in de tuin

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina