Leptospermum rupestre (Myrtaceae)

Deze soort heeft sierlijke kleine bloemen en wordt 2 meter hoog. Plant hem in de volle zon, kan eventueel in lichte schaduw geplaatst worden. De plant kan schade oplopen bij temperaturen onder de –12C. Het wordt gevaarlijk bij –20C. In Australië hebben planten –20C overleefd, maar dit kan alleen als de grond niet te diep bevriest. In Australië ligt er bijna altijd een dik pak sneeuw en zo doende kunnen veel planten hele lage temperaturen aan, omdat de grond niet te diep bevriest. Deze plant is niet vatbaar voor ziektes en plagen.


Verzorging:

Volle zon, goede drainage, de eerste jaren beschermen in de winter.


Stekken:

Neem stekjes van 4-6 cm lang en maak een kleine wond aan de onderkant. Gebruik een hormoongel om de stek te laten wortelen in een mengsel van zaaigrond, zand en perliet en bodemverwarming. De stekken kunnen wortelen binnen 1,5 week.


Zaaien:

Zaai oppervlakkig of bedek de zaden licht. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Je kan een schaaltje met water onder het zaaibakje zetten (bog methode). Het kan zijn dat de zaden cold stratification nodig heeft.


Winterhard:

Leptospermum rupestre ‘Highland Pink’ was niet winterhard bij ons, de gewone Leptospermum rupestre is hier wel winterhard.


Verkrijgbaarheid:

Zaden zijn te koop bij Nindethana en Wildseeds Tasmania

 

Update:

Leptospermum rupestre ‘Highland Pink’ hebben wij niet meer in de tuin, maar ik heb de Leptospermum rupestre wel opnieuw gezaaid en de zaailingen heb ik alle 5 in in de zomer van 2014 in de tuin gezet.

Ga terug naar leptospermum pagina

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina