Magnolia grandiflora (Magnolia grandiflora Magnoliaceae)

De Magnolia grandiflora is inheems in het zuidoosten van Noord-Amerika en kan in zijn natuurlijke omgeving maar liefst 37 meter hoog worden. De boom is inheems van Zuid-Virginia tot centraal Florida en Oost-Texas.De grootst genoteerde boom staat in Smith County (Mississippi) en is 37.2 meter hoog en heeft een stamdiamter van 1.97 meter de boom zal bij ons lang niet zo groot worden. De bladeren zijn groot, donkergroen, lepelvormig en leerachtig tot 20 cm lang en 7 cm breed en heeft meestal met een roestbruin behaarde onderkant De Choctaw en Koasati stammen gebruikten de schors van Magnolia grandiflora als dermatologische hulpmiddelen en voor hun nieren. De boom is volledig winterhard bij ons en wordt ook niet beschermd in de winter. Het is wel noodzakelijk om de boom te planten op de volle zon. In juli 2008 hebben we een border gemaakt van 14 m2 met 9 Magnolia grandiflora’s met de bedoeling om ze in elkaar te laten groeien als haag. Aan de voorkant van onze woning staat ook een Magnolia grandiflora, maar helaas zat er bij aanschaf geen kaartje bij en weten we niet welke soort wij hebben.


Gebruik de muis om verder te scollen naar de volgende of vorige foto

Verzorging:

Uit de wind, direct zonlicht in de zomer, lichtzure bodem, rijk aan humus, vochtige grond en goed doorlaatbaar. Geef een mulch laag rondom de voet van de plant. Geef de plant elke voorjaar wat compost en verteerde stalmest. (gestrooid op de grond). Eventueel elk jaar wat lavameel geven, dit voorkomt dat de bodem te zuur wordt. Ook kan je in het voorjaar een handvol Kieseriet(Mg) geven voor mooie groene bladeren.


Stekken:

Enkelvoudig afleggen of marcotteren is een betere oplossing en geeft minder kans op mislukking. Gebruik jonge twijgen die u in het voorjaar in de grond buigt.


Zaaien:

Lees hier een interessant artikel over het zaaien van de Magnolia grandiflora.


Winterhard:

Magnolia grandiflora is winterhard in Nederland


Verkrijgbaarheid:

De Groeneprins, Arborealis, Esveld en Rein en Mark Bulk en vele andere kwekerijen.


Update:

Op het moment van schrijven is er geen update over de Magnolia grandiflora

De Magnolia grandiflora voor het eerst bij ons in de tuin in bloei. Wat een verassing toen we de eerste bloem zagen na terugkomst van onze vakantie.


Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina