Tropische-tuin.nl

Baloskion tetraphyllum (Restionaceae)

Baloskion tetraphyllum

Het geslacht Baloskion werd voor het eerst officieel in 1838 beschreven door de botanicus Constantine Samuel Rafinesque. Er zijn acht officieel benoemde soorten, waarvan wij de Baloskion tetraphyllum in de tuin hebben.

Deze schitterende groenblijvende vasteplant wordt ongeveer twee meter hoog en schijnt de meest winterharde te zijn. De plant heeft slanke, rechtop om overkoepelende, helder groene stengels. Andere Engelstalige namen voor deze soort zijn tassel rope-rush, plume rush en Australian reed.

Verzorging:

Deze plant houdt van heel erg veel water, zon, zure grond. De plant zal kunnen groeien in de schaduw tot in de volle zon.

Vermeerderen:

Vermeerderen door delen of door stekken. Delen is riskant en de plant kan hierdoor doodgaan.

Zaaien:

Het schijnt dat de zaden beter ontkiemen met behulp van ‘smoke-treatment’.

Winterhard:

De ervaring bij ons en bij de Groeneprins in de tuin hebben uitgewezen dat deze plant toch niet volledig winterhard is. Bij ons is de plant helemaal bruin geworden en niet meer uitgelopen vanuit de grond. Het feit dat het bij ons niet gelukt is, wil niet zeggen dat het bijvoorbeeld niet kan met deze plant in het zuiden van het land, in een grote stad of aan de kust. Wij gaan het zeker nog een keer proberen en misschien hebben wij de volgende keer wel meer geluk.

Verkrijgbaarheid:

Penberthplants in Engeland

2018 Update:

Helaas is deze plant tijdens de winter van 2017/ 2018 doodgegaan. De plant is geheel bruin geworden en de nieuwe groei is ook bevroren.

Meer informatie:

Australia National Botanic Gardens (ANBG)

ANZPLANTSOC

 

 

 

Terug naar de Australische planten pagina

Translate »