Tropische-tuin.nl

maurits de vriesOver mij

Mijn naam is Maurits de Vries (20-04-1977) en ik houd mij sinds 2005 bezig met tropisch tuinieren. Mijn hobby is begonnen toen wij zijn verhuisd van een flat naar een vrijstaande woning met een redelijke grote tuin.

Toen wij net verhuisd waren hadden wij alleen maar gras en bijna geen planten in de tuin.

Nadat wij op vakantie zijn geweest naar het Griekse eiland Corfu en daar een schitterende Albizia in bloei zagen, wou ik graag ook zo’n tropische boom bij ons in de tuin.

Eerst dacht ik dat zo`n boom bij ons in de tuin onmogelijk was omdat wij veel minder zon hebben dan in het Middellandse-Zeegebied en het hier in de winter soms  behoorlijk koud kan worden. Maar na lang zoeken en speuren op het internet, kwam ik genoeg informatie tegen over bepaalde winterharde albizias dat ik de gok wel wou wagen.

Zo kwam dus van het een het ander en  kreeg ik ook elk jaar steeds meer tropische planten in de tuin.

Met de nodige bescherming is in ons koude kikkerlandje behoorlijk wat mogelijk, alleen moet men wel weten welke plant soorten aangeplant moeten worden.

Om even een voorbeeld te geven, er bestaan ongeveer 700 verschillende soorten Eucalyptus bomen, waarvan er een handje vol redelijk tot volledig winterhard is. Door middel van deze site wil ik u graag van advies voorzien welke tropische planten soorten het beste aangeplant kunnen worden. Als u een keer iets speciaals in de tuin wilt hebben, moet u eens kijken op de links pagina, daarop staan genoeg verwijzingen naar kwekers die hele onbekende winterharde tropische planten aanbieden. De afgelopen winters hebben bewezen dat veel tropische planten meer vorst verdragen dan men eerst dacht.

Deze site is voor mij ook bedoeld als een soort logboek waarin ik elk jaar veranderingen vermeld of de tropische planten wel of niet aanslaan, of ze schade hebben opgelopen in de winter, of ze in staat zijn om in ons klimaat, tot bloei te komen. Ik probeer op mijn site zoveel mogelijk eigen foto’s te plaatsen, maar soms geeft een klein net aangeplant plantje niet een goed duidelijk beeld, daarom staan op mijn site ook foto’s hoe volgroeide planten eruit zien. In 2009 ben ik begonnen met het zelf zaaien en stekken van tropische planten, dit kunt u ook allemaal terug lezen op de site. Verder ben ik lid geworden van de Australasian plant society UK, dit geeft mij de kans om zaden te bestellen van hun uitgebreide zadenlijst. Ook is bij deze plantengroep zeer veel kennis aanwezig omdat ze al meer dan 30 jaar aan het experimenteren zijn met Australische planten in Engeland.

Ik wens u plezier op mijn website en als u vragen heeft over een bepaalde tropische plant dan kunt u altijd een e-mail sturen met een vraag.

Maurits de Vries

Translate »