Tropische-tuin.nl

Correa backhousiana

correa backhouseanaCorrea bankhousiana is een plant endemisch in Tasmanie en ook bekend als velvet correa of yellow correa. De plant bloeit in de winter met crème tot gele/groene hangende bloemen van 3 cm

Deze Correa kan in zijn natuurlijk omgeving 1 tot 2 meter hoog en 2 tot 3 meter breed worden en kent een natuurlijke regenval is 500-700 mm. 

De bladeren zijn ongeveer 3 cm lang en de bovenkant van het blad is glad en leerachtig

In Zuid-West België hebben ze nog nooit schade gehad aan deze plant. In Kew hebben exemplaren –12C overleefd zonder enige vorm van schade.

Verzorging:

Correa backhousiana kan zowel in de schaduw als in de volle zon maar heeft graag een goed gedraineerde bodem, omdat hij het soms moeilijk kan hebben in natte winters. De plant houdt van lichte tot zware grond en een standplaats die beschut is.

Stekken:

Vermeerderen door kopstek van 5-7 cm lang met 2-3 paar volwassen blaadjes

Zaaien:

Schijnt moeilijk te zijn om de plant te verkrijgen uit zaad, stekken is de manier!

Winterhard:

Tussen de -5C en de -12C 

Update:

Helaas is de Correa backhousiana niet goed door de winter gekomen. In het voorjaar was de plant in zijn geheel bruin en heb ik hem maar uit de tuin gehaald. Waarschijnlijk is dit geen goede plant voor het oosten van Nederland. In een stadstuin of aan de kust zal de plant waarschijnlijk wel winterhard zijn

 

 

Terug naar de Australische planten pagina

 

Translate »