Tropische-tuin.nl

Lantana camara 'Miss Huff' (Verbenaceae)


Lantana 'Miss Huff'Veel  mensen denken dat Lantana niet kan in ons klimaat, maar de selectie ‘Miss Huff’ hebben wij al heel wat jaartjes buiten in de volle grond staan.
Het is moeilijk om de plant over te houden na de winter, alleen in een hele milde winter kan de plant bovengronds overleven. Maar de plant loopt vanuit de grond in het voorjaar altijd weer razendsnel uit. 


Lantana behoord tot de Verbenaceae, het geslacht omvat meer dan honderdvijftig soorten groenblijvende struiken en vaste planten. De selectie ‘Miss Huff’ die wij in de tuin hebben is geïntroduceerd door Goodness Grows Nursery in Georgia, Amerika. Het is waarschijnlijk de meest winterharde Lantana  en deze heeft in Amerika maar liefst -20C overleefd.

lantana camara ms huff
Verzorging:

Lantana staat graag op een (beschut) plekje in de volle zon, in zandgrond met een goede drainage

Stekken: 

Met de afgeknipte scheuten kan worden gestekt. Zet ze in potjes met zanderige grond, waarin ze snel wortels zullen vormen. Als de stekken flink beworteld zijn, kunnen ze opnieuw worden opgepot (Bron: Neerlands tuin).

Zaaien: 

Zaaien kan in januari – februari in een kamerkasje bij een temperatuur van 20C,
nadeel van zaaien is, dat het kiempercentage nogal laag is (Bron Neerlandstuin) .

Winterhard: 

Lantana ‘Miss Hufff,  is volgens Amerikaanse websites winterhard tot -20C.

Verkrijgbaarheid: 

Helaas is deze plant hier niet te koop, maar wel in Engeland en Frankrijk.

Update 21-07-2020: 

Deze Lantana is tot heden winterhard bij ons in de tuin

In 2020 heb ik een nieuwe puur geel bloeiende selectie gekocht in Frankrijk, die volgens hun site maar liefst -15C aan kan.Terug naar de Noord-Amerikaanse planten pagina

Translate »