Tropische-tuin.nl

Acacia boormanii (fabaceae)

Acacia boormannii
Onze Acacia boormanii in Schoonebeek

 

Acacia boormanii is een boomsoort die van nature voorkomt in Australië. Het behoort tot de familie van de mimosa’s en is ook bekend onder de naam ‘Snowy River wattle’. De boom kan een hoogte bereiken van 3 tot 8 meter en heeft een uitgestrekte, ronde kroon.

De bladeren van Acacia boormanii zijn geveerd en hebben een lengte van 5 tot 12 cm. Ze zijn donkergroen van kleur en hebben een vertrouwd patroon. De bloemen van de boom zijn geel en verschijnen in clusters van 5 tot 10 stuks. De bloeiperiode van de Acacia boormanii begint in de winter en loopt door tot in de lente.

De boom heeft een voorkeur voor goed gedraineerde grond en kan goed tegen droogte. Het is een populaire boom in de tuinbouw vanwege zijn sierlijke uitstraling en zijn vermogen om droge omstandigheden te verdragen. Ook wordt de boom gebruikt voor het stabiliseren van bodems en voor het aanplanten van wind- en zonneschermen.

Verzorging:

Deze plant stelt weinig eisen, maar ik zou hem zo warm mogelijk zetten in ons klimaat. Beschut en voor een zuidmuur zou ideaal zijn. 

Vermeerderen:

De plant is te vermeerderen uit stek, maar zaaien is veel makkelijker.

Winterhard:

De winter van 2022 was geen probleem voor deze plant, maar als het echt langdurig koud blijft dan zou ik hem wel beschermen. 

Verkrijgbaarheid:

Voor zover ik weet is deze plant niet te koop in Nederland, maar waarschijnlijk wel in Frankrijk 

 

Translate »