Tropische-tuin.nl

Fuchsia magellanica (Onagraceae)

Fuchsia magellanica

Fuchsia magellanica is inheems in Argentinië en Chili en wordt beschouwd als een hele winterharde Fuchsia.

Deze plant kan in vorstvrij gebieden drie meter hoog worden en ongeveer anderhalf meter breed. De plant bloeit in het vanaf begin juli tot soms eind november met kleine buisvormige hangende bloemen, in schitterende tinten rood en paars. De bloemen zijn in zijn natuurlijke omgeving aantrekkelijk voor kolibries. Deze Fuchsia schijnt de meest winterharde Fuchsia te zijn.

Verzorging:

De standplaats van Fuchsia magellanica dient zonnig te zijn, maar kan ook in de halfschaduw. Verder houdt de plant van een goede drainage en een luchtige grond.

Stekken:

Fuchsia magellanica is een makkelijk te stekken plant. Neem stekken van ongeveer 8 cm met ongeveer 4 blaadjes eraan. Maak een wond onderaan de stek en doop de stek in een stekgel of stekpoeder. Pot de stek op in een zaaimix en zet de stekken in een kasje of trek een plastic zak over de pot. De stekken kunnen binnen 2 weken wortelen.

Zaaien:

Alhoewel het ook makkelijk is om deze Fuchsia te zaaien, heeft stekken de voorkeur als men de karakteristieke eigenschappen van de plant wilt behouden.

fuchsia magellanciaWinterhard:

In warme gebieden zal de plant bladhoudend zijn, maar bij ons in Nederland zal de plant in een koude winter tot aan de grond afsterven en in het voorjaar weer uitlopen vanuit de grond. De plant is geheel winterhard.

Verkrijgbaarheid:

Esveld en heel veel andere kwekerijen.

Update

In het najaar van 2013 heb ik 3 Fuchsia magellanica planten in de tuin gezet en in een groepje bij elkaar gezet.

In 2019 heb ik de Fuchsia magellanica niet meer in de tuin. Door de vorst is de stam opengebarsten en de plant is niet meer teruggekomen vanuit de grond. Misschien is de plant niet volledig winterhard, u kunt er wel jaren plezier van hebben.

Op deze pagina vindt u een interessant Nederlands artikel over winterharde Fuchsia`s




Terug naar de Zuid-Amerikaanse planten pagina

Translate »